VR/AR webshops

Zowel Virtual-Reality (VR) en Augmented-Reality (AR) zijn de laatste jaren erg populair geworden. Desondanks zijn vooral VR producten nog te koop in de (web)winkels. AR brillen worden wel degelijk al gebruikt, maar dan vooral in het bedrijfsleven bij specialistische beroepen. De Augmented-Reality brillen zijn wel enorm in ontwikkeling en zullen de komende jaren ook in Nederland in de webshops te vinden zijn.

Het aanbod Virtual-Reality webshops: Waar koop je VR of AR producten?

Als we kijken naar het aanbod VR en AR webshops is dat nog vrij beperkt. De markt moet zijn grote groei nog krijgen en dit zien we dan ook terug in het landschap aan VR product aanbieders. Hier en daar zijn er kleine webwinkels opzet door hobbyisten of fanaten van de technologie. Denk aan vrbrillenwinkel.nl, vr-expert.nl en verschillende andere webshops.

Daarnaast zijn er de grotere e-commerce retailers die een reeks VR modellen verkopen. MediaMarkt is hier een goed voorbeeld van, maar ook een bol.com. Die verkopen verschillende soorten VR modellen en daarnaast ondersteunende apparatuur zoals controllers of headsets.

De potentie wordt daarmee erkend, maar blijft de volledige adoptie nog een beetje op zich wachten. Met name de Oculus Quest heeft de instap een stuk beter mogelijk gemaakt. De verwachting is dan ook dat de volledige groei nog zal komen en pas zal bloeien over enkele jaren wanneer de kwaliteit en diversiteit enkele stappen verder zijn.

Webshop uitgelicht

Virtual-Store.net

Virtual-Store.net is een middelgrote webwinkel die zich bezig houdt met de verkoop van o.a. VR accessoires, accessoires als VR gamepads, 360 camera’s, en Augmented-Reality brillen. Het bedrijf is gestart door een paar ondernemers die met hun passie voor ondernemerschap en technologie in deze markt zijn gestapt. Het bedrijf kenmerkt zich door specifiek op de AR en VR industrie te focussen. Een speciaalzaak op het internet als het ware. Ze bieden naast de producten ook verschillende informatieve artikelen aan voor het gebruik van VR producten. De beste virtual reality brillen worden geselecteerd bij diverse leveranciers in binnen en buitenland om uiteindelijk te verkopen op de Nederlandse markt. Bezoek hun website voor een volledig aanbod aan VR gadgets, camera’s, joysticks of om een vr bril kopen.